Mladinski tabor KOTEČNIK 2020

 MLADINSKI TABOR V KOTEČNIKU

Letošnje plezalno poletje nas je popeljalo v stene plezališča Kotečnik. Skupina petnajstih otrok in dveh trenerjev je pet dni intenzivno pridobivala novo plezalno znanje in delila svežo mladostno energijo ter dobro voljo.

Tabor je potekal pet dni, od 18.7. do 22.7.2020.

Nastanjeni smo bili v kampu turistične kmetije Tratnik, tik pod plezališčem, kjer nas je prijazno osebje razvajalo z okusno kulinariko.

V soboto zjutraj, 18.7., smo najprej postavili šotore, se razpakirali, razdelili plezalno opremo, pograbili malico in se zapodili v plezališče. Pred plezanjem so otroci obnovili oz. se priučili osnove vrvne tehnike. Učili so se, kako se pravilno privezati na vrv z vozlom osmica, kako rokovati in varovati z varovalnimi napravami in kako rokovati s plezalno opremo.

Cel dan se je plezalo v sektorjih Hobit in Oboki. Za prvi plezalni dan v skali so se odlično odrezali, da pa zabave ni manjkalo, smo v Obokih zakurili manjši ogenj in napeli gugalnico. Na poti v kamp smo odkrili nekaj jurčkov in jih nabrali.

Po večerji smo zakurili pravi taborni ogenj, ki je postal tradicija, saj nas je spremljal vsak večer.

Drugi plezalni dan smo po odličnem zajtrku napadli sektor Kolomon, preplezali ogromno smeri, tako top rope kot prosto.

Ob večernem ognju smo se povezovali ob igri počen lonec in na palicah pekli marshmallowse in jabolka.

 

Tretji dan ni potekal v plezalnih vodah temveč vodah letnega kopališča Celje, kjer driče, tobogan in igre z žogo razveselijo tako otroka kot odraslega. Dan za počitek, pa še domača pica za večerjo!

Ostala sta še dva plezalna dneva, ki smo jih maksimalno izkoristili. Torek v Trapezu, sreda pa v Luski in Kolomonu. Na koncu smo imeli vsi utrujene prste tako na nogah kot na rokah.

Glede na vremensko napoved, smo šotore pospravili že v torek in prenočili na lesenem podestu v spalnih vrečah na podmetačkah.

Kar hitro so minili vsi dnevi, morda celo prehitro ob vsem pestrem dogajanju.

Za konec nas je res že v plezališču pobožalo nekaj kaplic dežja, še pravi čas smo prišli do kmetije, saj je bil pol ure kasneje naliv tako močan, da so zaprli cesto, starši, ki so se vračali po otroke, pa so morali poiskati drug prehod, drugače bi tabor kar podaljšali.

Konec dober, vse dobro.

Mladina se je vrnila polna novih prigod in prijateljskih vezi.

Na taboru ni bilo nobenih zapletov, med nami sta krožila smeh in dobra volja. Preplezali so veliko smeri, naučili so se varovanja in gibanja naveze.

 

Na še mnoge plezalne podvige!

Maja Sonc