Kotečnik 2023

 

KOTEČNIK 2023 

Datum: 27. avgust – 31. avgust 2023

Lokacija: Turistična kmetija Tratnik, plezališče Kotečnik

Plezalni tabor je potekal od 27. avgusta do 31. avgusta 2023, v čudoviti okolici turistične kmetije Tratnik, tik pod plezališčem. Vsak dan smo se prepustili domačim dobrotam, ki so nam dajale energijo za plezanje.

Prvi dan smo po prihodu razpakirali svojo opremo ter ponovili osnove vrvne tehnike. Naučili smo se pravilnega rokovanja z varovalno napravo, pa tudi kako se pravilno privezati na pas z vozlom osmica. Dan smo preživeli v sektorju Maska, kjer smo prvič občutili plezalno strast tega tabora.

Naslednji dan smo se podali v sektor Trapez, kjer smo osvajali čudovite in dolge smeri.

Sledil je dan počitka, ki smo ga preživeli v Termah Dobrna. Poleg kopanja smo se preizkusili tudi v hoji po slackline-u nad vodo, kar je prineslo veliko smeha in zabave.

Ostala sta nam še dva plezalna dneva, ki smo ju izkoristili do maksimuma. Sreda je minila v sektorju Oboki, saj nas je dež malce omejil pri plezanju. Greli smo se ob ognju, ki smo ga pripravili sami. Penice pa so bile pika na i.

Četrtek smo preživeli v sektorjih Kolomon in Oboki, kjer smo še zadnji dan tabora nadgrajevali svoje plezalne veščine.

Skupaj smo preplezali ogromno smeri, a kar je še pomembneje, gradili smo tudi trdne prijateljske vezi med nami. Poudariti moramo, da smo se imeli odlično!

Najlepša hvala vsem, ki ste prispevali k uspehu tabora, in z veseljem pričakujemo nadaljnje plezalne dogodivščine.

S plezalnimi pozdravi,

Ekipa ŠPO

Planinsko društvo Kamnik

ŠPO Kamnik

Športno Plezalni Odsek - PD Kamnik