Speed Perovo 2016

Letošnje tekmovanje v hitrostnem plezanju prečke, ki je potekalo 27.5.2016, je bilo že tretje po vrsti in je prineslo kvalitetni preskok v pristopu k tekmovanju. Na hitrostni preizkus so prišli tudi prvi odlični plezalci iz drugih koncev Slovenije, ki pa ob preslabem poznavanju vseh detajlov prečke letos (še) niso imeli možnosti za zmago. Obetala se je celo mednarodna udeležba, vendar je tik pred zdajci prišlo do odpovedi nastopa. Kljub temu se je v hitrostnem plezanju pomerilo rekordnih 16 fantov, udeležba deklet z zgolj 3 tekmovalkami pa je bila žal skromnejša. Je pa zato bilo več deklet med publiko!

P1040058 P1040072

 

V povprečju so bili rezultati precej boljši od lanskih, še posebej se je z ”vesoljskim” plezanjem izkazal letošnji zmagovalec in nov rekorder perovske prečke, Žiga Oražem. S časom 1:58 je postavil mejnik, ki ga bo tudi v prihodnjih letih težko preseči. Na drugem mestu je pristal lanskoletni zmagovalec Martin Bombač, ki pa je kljub izboljšanemu lanskemu dosežku z 2:20 zaostal daleč za zmagovalcem. Tretje mesto je s časom 3:30 osvojil David Dacar, tik pod odrom za zmagovalce pa je pristal izkušeni domačin Roman Pirnat. Pri dekletih je lanskoletno zmago suvereno ubranila Maja Šuštar. S časom 3:36 je pometla s konkurenco in se resno približala najboljšim dosežkom v moški konkurenci. Drugo mesto je s časom 6:27 osvojila Mojca Zajc, tretja pa je bila Ajda Mali s časom 8:11. Vse rezultate lahko najdete na spodnji povezavi.

P1040219

 

P1040204

 

Zmagovalca sta v enoletno hrambo prejela prehodna pokala ter se z vgraviranimi imeni in časi plezanja zapisala v večnost. Prvi trije v posamezni konkurenci so prejeli tudi praktične nagrade. Podelitvi je sledil sproščen večer ob ognju in dobrotah z žara, za katere je že tradicionalno poskrbel kuharski mojster Anže Osolnik. Že sedaj pa vse vabimo na tradicionalni Speed Perovo 2017!

P1040240

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

rezultati 2016

ŠPO Kamnik

Športno Plezalni Odsek - PD Kamnik

Dodaj odgovor