Speed Perovo 2015

DSCN7810

 

Po aprilski čistilno-urejevalni akciji naravne stene Perovo smo športni plezalci in alpinisti PD Kamnik v petek, 29.5.2015, izvedli zdaj že tradicionalno tekmovanje v hitrostnem plezanju po tej naravni steni. Za pokal se je pomerilo šestnajst tekmovalcev iz okoliških plezalnih klubov, ki so morali čim hitreje preplezati steno od leve proti desni ter nazaj. Časovna omejitev celotnega prečenja je 10 minut, pravila pa predpisujejo še, da mora tekmovalec v primeru, ko med plezanjem zdrsne s stene, pred nadaljevanjem narediti 10 kazenskih sklec.

DSCN7871 DSCN8157

 

V moški konkurenci je pokal zasluženo dvignil lanskoletni zmagovalec Martin Bombač, ki je s časom 2:29 postavil tudi nov rekord proge po sedanjih pravilih tekmovanja. Drugo mesto je s časom 3:42 pripadlo Rajku Zajcu, sledil pa mu je še Robert Poličnik s časom 4:10. Med dekleti je s časom 4:35 slavila Maja Šuštar, ki je prav tako krepko izboljšala najboljši ženski čas trase. Drugo mesto je osvojila lanskoletna zmagovalka Ajda Mali , ki je bil s časom 7:02 le za tri sekunde hitrejša od Melise Spruk.

DSCN8179

 

Tekmovalce so poleg pokala čakale tudi manjše nagrade, vsi obiskovalci tekmovanja, katerih se je zbralo cca. 50, pa so se lahko pogostili še z dobrotami z žara. Tudi zaradi tega smo tekmovalci in navijači napet boj ob ognju komentirali še dolgo v noč.

DSCN8219

 

Speed Perovo 2015_rezultati

ŠPO Kamnik

Športno Plezalni Odsek - PD Kamnik

Dodaj odgovor